Osta tramadol

0.00

Katso apteekki 

Osasto:

Kuvaus

Mihin Tramadolia käytetään?

Tramadoli on huumeiden kaltainen kipulääke. Tramadolia käytetään kohtalaisen tai voimakkaan kivun hoitoon aikuisilla. Tramadolin pitkävaikutteinen muoto on tarkoitettu kivun hoitoon koko päivän ajan. Tramadolin pitkitetysti vapauttavaa muotoa ei käytetä tarpeen mukaan kipuun.

Tramadolia ei tule käyttää, jos olet itsemurha tai olet taipuvainen riippuvuuteen.

√Ąl√§ ota Tramadolia, jos sinulla on vakavia hengitysvaikeuksia, tukos vatsassa tai suolistossa tai jos olet √§skett√§in k√§ytt√§nyt alkoholia, rauhoittavia aineita, rauhoittavia aineita, huumausaineita tai MAO-est√§j√§√§ (isokarboksatsidi, linetsolidi, metyleenisininen injektio, fenelsiini, rasagiliini) , selegiliini, tranyylisypromiini ja muut).

Ennen tämän lääkkeen ottamista.

√Ąl√§ ota Tramadolia, jos olet allerginen sille tai jos sinulla on:
 • vaikea astma tai hengitysvaikeudet;
 • tukos mahassa tai suolistossa;
 • jos olet √§skett√§in k√§ytt√§nyt alkoholia, rauhoittavia aineita, rauhoittavia aineita tai huumausaineita tai
 • jos olet k√§ytt√§nyt MAO-est√§j√§√§ viimeisten 14 p√§iv√§n aikana (kuten isokarboksatsidi, linetsolidi, metyleenisininen injektio, fenelsiini, rasagiliini, selegiliini tai tranyylisypromiini).

Tramadolia ei tule antaa alle 12-vuotiaille lapsille. Ultram ER: ää ei tule antaa alle 18-vuotiaille.

√Ąl√§ anna t√§t√§ l√§√§kett√§ alle 18-vuotiaille, joille on √§skett√§in tehty leikkaus nielurisojen tai adenoidien poistamiseksi.

Vältä tämän lääkkeen antamista 12-18-vuotiaille lapsille, joilla on sairauksia, jotka voivat aiheuttaa hengitysvaikeuksia.

Kuinka minun pitäisi ottaa Tramadol?

Ota Tramadol t√§sm√§lleen ohjeiden mukaan. Noudata annettuja ohjeita. Tramadoli voi hidastaa tai pys√§ytt√§√§ hengityksen, varsinkin kun aloitat l√§√§kkeen k√§yt√∂n tai kun annostasi muutetaan. √Ąl√§ koskaan ota t√§t√§ l√§√§kett√§ suurempina m√§√§rin√§ tai pidemp√§√§n kuin on m√§√§r√§tty. Kerro l√§√§k√§rillesi, jos l√§√§ke n√§ytt√§√§ lakkaavan toimimasta kivun lievitt√§miseksi.

Tramadoli voi muodostaa tapaa, jopa s√§√§nn√∂llisin annoksin. √Ąl√§ koskaan jaa t√§t√§ l√§√§kett√§ toisen henkil√∂n kanssa, etenkin henkil√∂n kanssa, jolla on ollut huumeiden v√§√§rink√§ytt√∂√§ tai riippuvuutta.

Mitä tapahtuu, jos unohdan annoksen?

Koska Tramadolia k√§ytet√§√§n kipuun, ei ole todenn√§k√∂ist√§, ett√§ unohdat annoksen. Ohita unohtunut annos, jos se on melkein aika seuraavalle annoksellesi. √Ąl√§ ota suurempaa annosta korvataksesi unohtamasi annoksen.

Mitä minun pitäisi välttää Tramadol-hoidon aikana?

√Ąl√§ juo alkoholia. Vaarallisia sivuvaikutuksia tai kuolema voi ilmet√§.

Lääke voi heikentää ajattelua tai reaktioita. Vältä ajamista tai koneiden käyttöä, kunnes tiedät, miten tämä lääke vaikuttaa sinuun. Huimaus tai vaikea uneliaisuus voivat aiheuttaa kaatumisia tai muita onnettomuuksia.

Tramadolin sivuvaikutukset

Hakeudu ensiapuun, jos sinulla on merkkejä allergisesta reaktiosta Tramadolille (nokkosihottuma, hengitysvaikeudet, kasvojen tai kurkun turpoaminen) tai vakavan ihoreaktion (kuume, kurkkukipu, palavat silmät, ihokipu, punainen tai violetti ihottuma, joka leviää ja aiheuttaa rakkuloita ja kuorintaa).

Kuten muutkin huumeet, Tramadol voi hidastaa hengitystäsi. Kuolema voi tapahtua, jos hengitys muuttuu liian heikoksi.

Hoitajan tulee hakeutua ensiapuun, jos sinulla on hidasta hengitystä ja pitkiä taukoja, siniset huulet tai jos on vaikea herättää sinua.

Soita heti lääkärillesi, jos sinulla on sellainen:

 • meluisa hengitys, huokaus, matala hengitys;
 • hidas syke tai heikko pulssi;
 • huimauksen tunne, ik√§√§n kuin menisit py√∂rtym√§√§n;
 • kouristukset (kohtaukset);
 • menetetyt kuukautiset;
 • impotenssi, seksuaaliset ongelmat, kiinnostuksen menetys seksi√§ kohtaan; tai
 • pahoinvointi, oksentelu, ruokahaluttomuus, huimaus, v√§symyksen paheneminen tai heikkous.

Hakeudu heti lääkärin hoitoon, jos sinulla on serotoniinioireyhtymän oireita, kuten: levottomuus, aistiharhat, kuume, hikoilu, vapina, nopea syke, lihasjäykkyys, kouristukset, koordinaation menetys, pahoinvointi, oksentelu tai ripuli.

Vakavat haittavaikutukset voivat olla todennäköisempiä vanhemmilla aikuisilla ja niillä, jotka ovat ylipainoisia, aliravittuja tai heikentyneitä.

Opioidilääkkeiden pitkäaikainen käyttö voi vaikuttaa miesten tai naisten hedelmällisyyteen (kyky saada lapsia). Ei tiedetä, ovatko opioidien vaikutukset hedelmällisyyteen pysyviä.

Tramadolin yleisiä haittavaikutuksia voivat olla
 • ummetus, pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu;
 • huimaus, uneliaisuus, v√§symys;
 • p√§√§ns√§rky; tai
 • kutina.

Tämä ei ole täydellinen luettelo mahdollisista sivuvaikutuksista, muita saattaa esiintyä.

Lataa Tramadol-esite

Lisää tietoa

Muista pitää tämä ja kaikki lääkkeet poissa lasten ulottuvilta, älä koskaan jaa lääkkeitesi muiden kanssa ja käytä tätä lääkettä vain määrättyyn tapaan.

Tarkista aina terveydenhuollon tarjoajalta, ett√§ t√§ll√§ sivulla n√§kyv√§t tiedot koskevat henkil√∂kohtaisia ‚Äč‚Äčolosuhteita.

Tramadoli ei ole NSAID

Tramadoli kuuluu huumeiden luokkaan, joka tunnetaan nimell√§ opioidiagonistit.1 T√§m√§ tarkoittaa sit√§, ett√§ tramadoli sitoutuu aivojen opioidireseptoreihin ja lievitt√§√§ kipua. Jotkut ihmiset uskovat virheellisesti, ett√§ Tramadol on NSAID (ei-steroidinen tulehduskipul√§√§ke), mutta se ei ole. Aivan kuten se toimii eri tavalla, Tramadolilla on my√∂s erilaisia ‚Äč‚Äčmahdollisia sivuvaikutuksia, jotka on punnittava (ks. Alla).

Jotkut ihmiset eivät voi ottaa Tramadolia

FDA ei ole hyväksynyt tramadolia alle 18-vuotiaille lapsille, 2 koska lapsilla on suurempi riski kokea huumeiden aiheuttamia hengitysvaikeuksia ja kuolema kuin aikuisilla. Sitä ei myöskään suositella imettäville äideille, koska lääke voidaan siirtää äidinmaidon kautta, mikä saattaa vahingoittaa imeväisiä. Koska tramadolin käyttöä raskauden aikana ei ole varmistettu, lääkettä ei tule käyttää raskauden aikana.

Lääkettä on kahta muotoa

Tramadolia voidaan määrätä välittömästi vapauttavaksi 50 mg: n tabletiksi tai pitkitetysti vapauttavaksi 100, 200 tai 300 mg: n tabletiksi. 1 Pitkästi vapauttavat tabletit on yleensä varattu potilaille, joilla on krooninen kipu ja jotka tarvitsevat jatkuvaa, pitkäaikaista hoitoa.

Kuten kaikkien Yhdysvaltojen Aikataulu IV -valvottavien aineiden kohdalla, sen ensimmäisen määräämisen jälkeen voit saada enintään viisi täyttöä kuuden kuukauden aikana. Kun olet saavuttanut tämän rajan tai saavuttanut kuuden kuukauden rajan (täyttöjen lukumäärästä riippumatta), terveydenhuollon tarjoajalta vaaditaan uusi resepti. Noudata aina terveydenhuollon tarjoajan ohjeita annostuksesta ja siitä, kuinka usein lääkitys otetaan.

Sinun tulisi niellä sellaisenaan

On tärkeää niellä Tramadol-tabletit kokonaisina ja erityisen tärkeää, ettet halkaise, pureskele tai murskaa pitkitetysti vapauttavia tabletteja. Tabletin rikkominen voi johtaa siihen, että järjestelmään vapautuu liikaa lääkkeitä kerralla.

Ota lääkkeesi tarkalleen ohjeiden mukaan ja noudata reseptin ohjeita pitääkseen sen mahdollisimman turvallisena.

Ihmiset käsittelevät sitä eri tavalla

Tramadoli hajoaa maksassa ja erittyy p√§√§asiassa munuaisten kautta virtsaan. Tramadolin puoliintumisaika veress√§ on 5‚Äď9 tuntia ja viel√§ pidempi ihmisille, jotka ovat ottaneet useita annoksia. Se on aika, jonka keho inaktivoi puolet annoksesta. T√§ydellinen eliminaatio kest√§√§ viisi – kuusi kertaa pidemp√§√§n kuin puoliintumisaika.

Noin 7 prosenttia ihmisist√§ on kuitenkin tramadolin ”hitaita metaboloijia”, ja sen hajoaminen kest√§√§ kauemmin. T√§m√§n seurauksena heill√§ on aktiivisempi l√§√§ke verenkierrossa pidemp√§√§n. N√§m√§ ihmiset ovat erityisen vaarassa, jos he k√§ytt√§v√§t muita l√§√§kkeit√§, jotka v√§hent√§v√§t edelleen tramadolia hajottavien entsyymien toimintaa.

Mikä on Tramadol?

Tramadolin oraalinen tabletti on reseptilääke, jota on saatavana välittömästi vapauttavana ja pitkitetysti vapauttavana tabletina. Tramadoli tulee myös oraalisena pitkitetysti vapauttavana kapselina. Välittömästi vapauttavat lääkkeet vapautuvat elimistöön välittömästi. Depottabletteja vapautuu kehoon hitaasti ajan myötä.

Molempia suun kautta otettavia Tramadol-tabletteja on saatavana myös geneerisinä lääkkeinä. Välittömästi vapauttavaa tablettia on saatavana myös tuotenimellä Ultram. Geneeriset lääkkeet maksavat yleensä vähemmän kuin tuotenimi. Joissakin tapauksissa niitä ei välttämättä ole saatavana kaikissa vahvuuksissa tai muodoissa tuotenimenä.

Tramadoli on valvottava aine. Tämä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää vain lääkärin tarkassa valvonnassa.

Miksi sitä käytetään

Tramadolia käytetään kohtalaisen tai voimakkaan kivun hoitoon.

Tramadolia voidaan käyttää osana yhdistelmähoitoa. Tämä tarkoittaa, että sinun on ehkä otettava se muiden lääkkeiden kanssa.

Kuinka se toimii

Tramadoli kuuluu huumeiden luokkaan, jota kutsutaan opioidiagonisteiksi. Huumeiden luokka on ryhmä lääkkeitä, jotka toimivat samalla tavalla. Näitä lääkkeitä käytetään usein vastaavien sairauksien hoitoon.

Tramadoli vaikuttaa muuttamalla tapaa, jolla aivosi tuntevat kipua. Tramadoli on samanlainen kuin aivoissa olevat aineet, joita kutsutaan endorfiineiksi. Endorfiinit sitoutuvat reseptoreihin (solun osiin, jotka vastaanottavat tietyn aineen). Reseptorit vähentävät sitten kipuviestejä, joita kehosi lähettää aivoihisi. Tramadoli toimii samalla tavoin vähentämään aivojen luullun kivun määrää.

Tramadolin sivuvaikutukset

Oraalinen Tramadol-tabletti voi aiheuttaa uneliaisuutta. √Ąl√§ aja, k√§yt√§ raskaita koneita tai harjoita vaarallisia toimintoja, ennen kuin tied√§t, miten t√§m√§ l√§√§ke vaikuttaa sinuun. Tramadoli voi aiheuttaa muita haittavaikutuksia.

Yleisimmät haittavaikutukset

Tramadolin yleisimpiä haittavaikutuksia voivat olla

 • huimaus
 • p√§√§ns√§rky
 • uneliaisuus
 • pahoinvointi ja oksentelu
 • ummetus
 • energian menetys
 • hikoilu
 • Kuiva suu

Jos nämä vaikutukset ovat vähäisiä, ne voivat kadota muutamassa päivässä tai parissa viikossa. Jos ne ovat vakavampia tai eivät häviä, keskustele lääkärisi tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Tramadoli voi olla vuorovaikutuksessa muiden lääkkeiden kanssa

Oraalinen Tramadol-tabletti voi olla vuorovaikutuksessa muiden käyttämiesi lääkkeiden, vitamiinien tai yrttien kanssa. Vuorovaikutus on, kun aine muuttaa lääkkeen toimintaa. Tämä voi olla haitallista tai estää lääkkeen tehoa.

Yhteisvaikutusten välttämiseksi lääkärisi tulee huolellisesti hoitaa kaikkia lääkkeitäsi. Muista kertoa lääkärillesi kaikista käyttämistäsi lääkkeistä, vitamiineista tai yrtteistä. Ota yhteyttä lääkäriisi tai apteekkiin, jotta saat selville, miten tämä lääke voi olla vuorovaikutuksessa jonkin muun käyttämäsi kanssa.
Download PDF

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimm√§inen arvio tuotteelle “Osta tramadol”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Osta lääkkeesi verkossa

Toimitus 24 tunnissa

Klikkaa tästä
paiement

Kohdennetun lääkkeen nimi: .

virallinen hinta on: .

Tämä lääke kuuluu seuraavaan luokkaan:

Voit lukea täydellisen huumeidenkäyttöesitteen yhteistyöapteekistamme. Sinun on noudatettava lääkärisi antamia ohjeita tai käyttöohjeita huolellisesti, jotta et vaaranna itseäsi.

Lääkkeen vakavien tai odottamattomien sivuvaikutusten tapauksessa sinun tulee soittaa ensiapuun tai lääkäriisi.

Voit ostaa ilman reseptiä Suomessa apteekista.

Voit tilata halpaa -verkkoapteekkia Suomessa.

Voit maksaa verkossa verkossa apteekista.

Varmistamme, että ohjaamme sinut luotettavaan palveluun terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja hyväksytään Euroopan tasolla.

Katso täydellinen kuvaus ja käyttöohjeet